Waarom Vegan?

"Dieren zijn geen verbruiksproduct en hoeven niet in een potje"


Meer dan ooit kiezen bedrijven ervoor om hun producten te maken zonder op dieren te testen. En we zijn daar dol op! 

Voor mensen die van dieren afgeleide producten uit hun leven willen snijden, zijn veganistische cosmetica de beste keuze. 

Het kan een beetje verwarrend zijn maar maak je geen zorgen, wij houden het eigenlijk zeer eenvoudig want bij Veganbioty mag je er altijd zeker van zijn dat onze producten steeds vegan en crueltyfree (wreedheidvrij) zijn en dus nooit (ook niet ergens in China!) op dieren getest werden! 

Een kleine uitleg over een veelal verwarrend onderscheid:

 Wreedheidvrij betekent dat het product is ontwikkeld zonder dierproeven (hier kunnen dus wél nog van dieren afgeleide ingrediënten aanwezig zijn), terwijl veganistisch betekent dat het product geen dierlijke ingrediënten bevat. Hou echter steeds rekening met het feit dat producten die op de Chinese markt worden aangeboden ALTIJD getest moeten worden op dieren anders mogen ze door de Chinese overheid niet op de Chinese markt verkocht worden! 

Een merk die vegan producten aanbiedt en claimt dat deze ook crueltyfree geproduceerd werden, maar deze producten ook op de Chinese markt uitbrengt, is dus helemaal niet crueltyfree. 

Dat merk produceert haar producten weliswaar op dezelfde manier en deze zullen inderdaad op de Europese markt niet getest zijn op dieren, maar eens ze ook in China te koop zijn mag je er zeker van zijn dat de voor China bestemde producten alsnog voorafgaand op dieren werden getest. Dat is nl. een verplichting die China helaas oplegt aan de cosmeticaproducenten.

De standpunten van Europa en China staan in dit geval dus lijnrecht over elkaar. Producten vervaardigt of verkocht in China kunnen dus nooit crueltyfree zijn.

In het kort:

Vegan is niet altijd crueltyfree (denk aan China) en crueltyfree betekent niet altijd vegan (denk aan bijenwas in bepaalde producten), maar bij Veganbioty.com zijn alle producten altijd volledig veganistisch én wreedheidvrij!