Waarom biologisch?

We houden niet van synthetische chemicaliën, biologische landbouw is beter voor de planeet. 

UW HUID IS EEN ECOSYSTEEM... VERVUIL HET NIET

In de loop van de vorige eeuw hebben we de impact van synthetische chemicaliën op de wereld om ons heen gezien. We weten nu dat complexe ecosystemen niet op voorspelbare manieren reageren op afzonderlijke chemicaliën. Bijvoorbeeld ... wanneer we DDT in een ecosysteem spuiten om muggen te doden, slagen we, maar dan zullen we onbedoelde gevolgen beginnen te zien. Tientallen jaren na het verbod op DDT, test 99% van de Amerikanen nog steeds positief op DDT-residuen in hun bloed. Meisjes die vóór de puberteit aan DDT zijn blootgesteld, hebben 5 keer meer kans om borstkanker te ontwikkelen als volwassenen. Hoewel we onze kortetermijndoelen bereiken, zijn de langetermijneffecten niet eenvoudig om mee te leven.

We voelen dat er iets soortgelijks gebeurt in conventionele huidverzorging. Een enkele chemische stof wordt op de huid aangebracht voor een kortetermijnresultaat zonder volledig inzicht in de langetermijngevolgen.

Veganbioty blijft zo dicht mogelijk bij de natuur en de biologische normen van Ecocert houden ons op het goede spoor. Ze staan ​​geen synthetische chemicaliën, genetische modificatie of hormoonnabootsingen toe. 

Naar onze mening zijn deze normen geen beperking voor ons vermogen om duurzame anti-verouderingsresultaten te bieden.

DE AARDE IS EEN ECOSYSTEEM... VERVUIL HET NIET

Biologische boeren gebruiken geen synthetische pesticiden, herbiciden of meststoffen, dus waterlopen en grond worden niet vervuild door gifstoffen. Dit betekent ook dat u niet vervuild bent door de residuen van deze chemicaliën in uw producten.

Kortom, biologische landbouw is duurzaam en doet minder schade aan de planeet. Het is niet perfect, maar het is veel beter dan de status quo.

De huid van een persoon heeft vaak een grotere microbiële diversiteit dan zijn darmen. Huid wordt nu door wetenschappers gezien als een ecosysteem. Menselijke cellen en microben bestaan ​​naast elkaar en dragen beide bij aan een optimale gezondheid van de huid.

In 2015 werd voor het eerst een 3D-moleculaire kaart van de menselijke huidchemie gemaakt. De proefpersonen werden gevraagd drie dagen te stoppen met het gebruik van alle producten voor persoonlijke verzorging om besmetting van de resultaten te voorkomen. De voorspelling was dat het grootste deel van de huidchemie van microbiële oorsprong zou zijn en dat de rest van menselijke oorsprong zou zijn, waarbij milieuchemicaliën een klein maar meetbaar deel vormen.

De resultaten volgden dat patroon niet.

Producten van microbiële cellen hebben inderdaad twee keer zoveel bijgedragen als menselijke cellen aan de chemie op de huid. De verrassende bevinding was dat residuen van producten voor persoonlijke verzorging 8% van de gemeten chemie bijdroegen.

De langetermijneffecten van synthetische chemicaliën op de huid zijn nog niet bekend, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat ze de resultaten op de lange termijn veroudering zouden verbeteren. Daarom hebben we ervoor gekozen onze producten biologisch te certificeren en chemicaliën te vermijden die niet van nature voorkomen.