Probiotica in een notendop..

07-09-2019

Wetenschap is geen makkie. Veelal komen er moeilijke woorden, definities, formules en tot slot nog een ellenlange 'wetenschappelijke verklaring' waarom iets 'is zoals het is' aan te pas. 

Wetenschap brengt ons echter ook veel goeds. Zo was er een project over microbiële flora (darmflora, huidflora..) bij de mens en kwam er in 2013, na 5 jaar onderzoek, een resultaat naar boven die vrijwel iedereen verwonderde!

Men kon voorheen niet geloven dat een menselijke huid in feite uit miljarden microben bestaan die diep in je huidstructuur samenwerken met je eigen huidcellen en zo die mooie huid van jou doen stralen!

Maar helaas.. mede door de medische en technologische vooruitgang blijken we tot 30% minder goeie microben te bezitten dan vroeger! Vergelijkende studies (dank je wel Wetenschap!) met o.a. verafgelegen stammen tonen dit aan. De top 3 oorzaken zijn het overmatig gebruik van ANTIbiotica, keizersnedes en .. chemische producten in cosmeticaproducten. Minder goeie microben geven helaas vrij spel aan meer andere - slechte - microben.

Hier begint het verhaal over PRObiotica en de goede bacteriën. 

PRObiotica zijn stoffen die onze goede bacteriën voeden (terwijl antibiotica bestaan om de slechte bacteriën te doden). 

Door de huid te voeden met bijkomende bacteriën en alle bestaande bacteriën ook extra te voeden met probiotica, bekom je een supergezonde huid die slechte bacteriën geen plaats kan geven. Een huidcel kan nl. maar een beperkt aantal bacteriën huisvesten en dus vallen de slechteriken van boord!

Esse is er na vele jaren van onderzoek (weeral die wetenschap) in geslaagd om die goede, levende bacteriën en probiotica in een potje te duwen en zonder conserveermiddelen (want dan sterven bacteriën) levend te houden! 

Het Probiotic Serum van Esse maakt gebruik van die levende probiotica om het ecosysteem van jouw huid te herstellen en gezond te houden. Elke mililiter bevat 1 miljoen levende bacteriën en probiotica! Dit is 's werelds allereerste serum met levende probiotica!

Dankzij Esse kunnen wij onze huid terug optimaliseren op een volledig natuurlijke manier en blijft onze huid permanent die sterke probiotica boost gebruiken om zich van slechte buitenfactoren af te schermen.


Een prachtige, kerngezonde huid is het resultaat! 


Toch benieuwd naar de wetenschappelijke uitleg? Klik dan op de link hieronder!