Esse

Probiotic Skincare

Nu 5% korting vanaf 99 EUR aankoop met code: IAMPROBIOTIC 

ESSE...IN HET KORT

De optimale huidconditie is afhankelijk van de probiotische microben die erop leven en erin leven. Zonder microben kan uw huid zijn basisfuncties niet uitvoeren en neemt de snelheid van huidveroudering sterk toe.

Esse creëert een omgeving op de huid die de groei van nuttige microben bevordert. Het gebruikt prebiotica om selectief goede microben te voeden en bevat levende (!) probiotische microben in twee van hun serums om functionele veranderingen aan te brengen in het microbioom van de huid. Esse gelooft niet in beschadiging (door gebruik van chemicaliën) van de huid bij het nastreven van kortetermijnresultaten, het optimaliseert de gezondheid van de huid om veroudering op de lange termijn te vertragen.

Sinds hun oprichting zijn ze trouw gebleven aan hun (en dus ook onze!) kernprincipes: Ze zijn gecertificeerd biologisch, veganistisch en vrij van wreedheid. Ze ondersteunen eerlijke handel en zijn een CO2-neutraal bedrijf!


DE OPRICHTER

Trevor Steyn
Trevor Steyn

Trevor Steyn studeerde organische chemie en voltooide een master in 1996. Zijn mentor, prof. Siegfried Drewes, inspireerde een passie voor de chemie van de Afrikaanse planten. Na het potentieel van sommige van deze planten in huidverzorging te hebben ontdekt, formuleerde en richtte Trevor Esse op. Het werk aan Esse begon in 2000 met onderzoek naar Kigelia africana, de Afrikaanse worstboom. Na twee jaar formuleren werd Esse in 2002 geboren.

Trevor is gepassioneerd door het huidmicrobioom, duurzaam leven en het behoud van de biodiversiteit van Afrika. Hij surft, squasht en beoefent yoga. Hij woont op een boerderij in Richmond, Zuid-Afrika met zijn vrouw en kinderen. "Ik wil graag een rol spelen bij het creëren van een mooie, voor onbepaalde tijd duurzame toekomst," zegt hij. "Esse zal doorgaan op zijn weg om effectievere en duurzamere producten te bouwen".


GESCHIEDENIS

Esse betekent 'zijn' in het Latijn. 

Het merk vestigde zich aanvankelijk op de opkomende biologische huidverzorgingsmarkt in Zuid-Afrika.

In 2009 begon het bedrijf met de overstap naar probiotische huidverzorging. Vroege bevindingen uit het Human Microbiome Project begonnen de conventionele kijk op de huid te veranderen en Esse begon de huid te zien als een ecologie van menselijke en microbiële cellen en het proces van het opnemen van deze nieuwe visie in de formulering van haar producten begon.

Het bedrijf onderzoekt hedendaags actief de toepassing van nieuwe probiotische soorten en leveringsmethoden om veroudering tegen te gaan en de gezondheid van de huid te optimaliseren.